User Settings

 • Background
 • Fade speed
 • Music
 • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Mt 10,7–15

Pred Besedo

"Spotoma pa oznanjajte in govorite: ›Nebeško kraljestvo se je približalo.‹ Bolnike ozdravljajte, mrtve obujajte, gobave očiščujte, demone izganjajte. Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte. Ne oskrbujte se ne z zlatom ne s srebrom ne z bakrom v pasovih, ne s popotno torbo ne z dvema suknjama ne s sandali ne s palico, kajti delavec je vreden svoje hrane. V katero koli mesto ali vas pridete, poizvedite, kdo je tam vreden, in ostanite tam, dokler ne odidete. Ko stopite v hišo, jo pozdravite. Če bo hiša vredna tega, naj pride nanjo vaš mir, če pa ne bo vredna, naj se vaš mir povrne k vam. In če vas kdo ne sprejme in vaših besed ne posluša, pojdite iz tiste hiše ali tistega mesta in si otresite prah z nog. Resnično, povem vam: Laže bo na sodni dan sódomski in gomórski deželi kakor tistemu mestu."

Mt 10,7–15
 • Nekaj misli ob današnji Božji besedi

  Active
  Default
  • Jezus naloži svojim učencem radikalno sporočilo, ko jih pošlje na poslanstvo. Kakor on naj tudi oni izganjajo demone in očiščujejo gobave, naj ne jemljejo s seboj ničesar na potovanje, niti dodatne tunike ali dodatnih sandal za njihova stopala. To je Jezusov klic svojim najožjim učencem, da bi popolnoma zaupali v Božjo previdnost in ljubezen.
  • Prosim, Gospod, da bi se manj oklepal materialnih stvari in bolj tvoje previdnostne navzočnosti v mojem življenju, kjer je ta živa in dejavna vsak trenutek mojega dne in v vsaki odločitvi, ki jo sprejmem. Pomagaj mi, da položim vse svoje upanje in zaupanje vate – saj tvoje ljubezni in velikodušnosti nič ne presega.
 • Nekaj misli ob današnji Božji besedi

  Active
  Default
  • Jezus naroča svojim učencem naj potujejo lahkotno – kako malo so podobni sodobnim popotnikom! On ni v skrbeh za razna dovoljenja za prtljago, ampak želi, da pogledamo v svoja srca, da bi videli kako svobodni smo. Ali sem določen od moje prtljage? Se lahko sprostim v svoji resnični istovetnosti in izpustim tisto, kar ni pomembno? Če si predstavljam svoje zaskrbljenosti na letališkem vrtiljaku za prtljago kako vedno znova pridejo predme – kaj se zgodi, če jih tokrat ne prevzamem?

Več Pristana Duha