User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2017-09-11

Božja navzočnost

Bog je z menoj, še več, Bog je v meni. Za trenutek se ustavim ob Božji oživljajoči navzočnosti v mojem telesu, v mojem mišljenju, v mojem srcu, prav zdaj, ko sedim tukaj.

Svoboda

Prosim za milost vere v to, kar bi lahko bil / bila in delal /delala, če bi samo dovolil / dovolila Bogu, mojemu ljubečemu Stvarniku, da me še naprej ustvarja, me vodi in oblikuje.

Zavedanje

V navzočnosti mojega ljubečega Stvarnika iskreno pregledam svoje občutke v preteklem dnevu, tiste, ki so me dvignili v višave, tiste, ki so me potegnili v globine, in tiste, ki me niso premaknili. Znam videti, v katerih je bil navzoč Gospod?

Pred Besedo

Lk 6,6-11

Drugo soboto je šel v shodnico in učil. Tam je bil človek, ki je imel desno roko suho. Pismouki in farizeji so ga opazovali, ali bo ozdravljal na soboto, da bi našli kaj, zaradi česar bi ga lahko tožili. On pa je vedel za njihove misli in je rekel možu s suho roko: »Vstani in stopi v sredo!« Vstal je in stopil. Nato jim je Jezus rekel: »Vprašam vas, ali se sme v soboto delati dobro ali húdo, življenje rešiti ali pogubiti?« Ozrl se je po vseh naokrog in rekel možu: »Stegni roko!« Stegnil jo je in roka je ozdravela. Nje pa je pograbila jeza in posvetovali so se, kaj bi mogli storiti Jezusu.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Farizeji opazujejo in so pozorni na vsak prekršek. Jezus opazuje, kje je potreba. Ko dojemam svet okoli sebe, molim, da bi bil blagoslovljen, da bi videl, kaj počne Jezus in se odzval s prinašanjem življenja.
  • Ko sem tu v molitvi, sem pozvan, naj iztegnem roko v zaupanju in upanju, zaupam naj, da bom blagoslovljen in ozdravljen.

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha