User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2017-09-16

Božja navzočnost

Svet je zvrhan z veličastnostjo Boga (Gerard Manley Hopkins). Ustavim se za trenutek ob Božji navzočnosti okoli mene, v vsakem delu mojega telesa in globoko v notranjosti mojega bitja.

Svoboda

Če bi mi Bog poskušal kaj povedati, ali bi vedel / vedela? Če bi me Bog o čem prepričeval ali me postavljal pred kakšen izziv, ali bi opazil / opazila? Prosim za milost, da bi se otresel / otresla svojih skrbi in se odprl / odprla temu, kar mi morda govori Bog.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Lk 6,43-49

»Ni dobrega drevesa, ki bi rodilo slab sad, in spet ne slabega drevesa, ki bi rodilo dober sad. Vsako drevo namreč spoznamo po sadu. Smokev ne obiramo s trnja in grozdja ne trgamo z robidovja. Dober človek prinaša iz dobre zakladnice svojega srca dobro, hudoben pa iz pokvarjene húdo. Kajti česar je polno srce, to usta govore.«»Kaj me kličete: ‘Gospod, Gospod’ in ne delate tega, kar vam pravim? Pokazal vam bom, komu je podoben človek, ki pride k meni in posluša moje besede ter jih spolnjuje; podoben je človeku, ki zida hišo. Globoko koplje in postavi temelj na skalo. Nastane povodenj, naliv butne v tisto hišo in je ne more omajati, ker je trdno sezidana. Kdor pa jih sliši in ne spolni, je podoben človeku, ki zida hišo na zemljo brez temelja. Naliv butne vanjo in se takoj podre in podrtija tiste hiše je velika.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Celo najmočnejše zgradbe potrebujejo popravilo in oskrbo. Pomislim na Jezusovo pojavo in pustim, da me nagovori. Sodelujem z Bogom, da bi ustvaril vredno bivališče, pribežališče, kraj, iz katerega se odpravljam na pot.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha