User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2017-09-16

Božja navzočnost

Biti navzoč pomeni priti takšen, kakršen si, in se odpreti drugemu. V tem trenutku, ko pridem sem, je Bog navzoč in me čaka. Bog vedno pride pred menoj in se želi povezati z menoj celo bolj kakor moj najtesnejši prijatelj. Vzamem si trenutek in pozdravim mojega ljubečega Boga.

Svoboda

Vse ima moč, da izvabi iz mene bolj polno ljubezen in življenje. Vendar so moje želje marsikdaj trdno zasidrane, ujete v iluzije o uresničenju. Prosim, da bi Bog po moji svobodi uredil moje želje v kar najbolj ubrano, lepo zvenečo ljubečo melodijo.

Zavedanje

Kako mi gre danes? Kako se razumem z Bogom? Kako z drugimi? Za kaj sem lahko hvaležen / hvaležna? Zahvalim se. Česa mi je žal? Prosim odpuščanja.

Pred Besedo

Lk 6,43-49

»Ni dobrega drevesa, ki bi rodilo slab sad, in spet ne slabega drevesa, ki bi rodilo dober sad. Vsako drevo namreč spoznamo po sadu. Smokev ne obiramo s trnja in grozdja ne trgamo z robidovja. Dober človek prinaša iz dobre zakladnice svojega srca dobro, hudoben pa iz pokvarjene húdo. Kajti česar je polno srce, to usta govore.«»Kaj me kličete: ‘Gospod, Gospod’ in ne delate tega, kar vam pravim? Pokazal vam bom, komu je podoben človek, ki pride k meni in posluša moje besede ter jih spolnjuje; podoben je človeku, ki zida hišo. Globoko koplje in postavi temelj na skalo. Nastane povodenj, naliv butne v tisto hišo in je ne more omajati, ker je trdno sezidana. Kdor pa jih sliši in ne spolni, je podoben človeku, ki zida hišo na zemljo brez temelja. Naliv butne vanjo in se takoj podre in podrtija tiste hiše je velika.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Celo najmočnejše zgradbe potrebujejo popravilo in oskrbo. Pomislim na Jezusovo pojavo in pustim, da me nagovori. Sodelujem z Bogom, da bi ustvaril vredno bivališče, pribežališče, kraj, iz katerega se odpravljam na pot.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha