User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-11

Božja navzočnost

Za trenutek pomislim na Božjo navzočnost okoli mene in v meni. Stvarnik vesoljstva, sonca in lune, zemlje, vsake molekule, vsakega atoma, vsega, kar obstaja. Bog je v vsakem utripu mojega srca. Bog je z menoj, prav zdaj.

Svoboda

Prosim za milost, da bi se otresel / otresla svojih skrbi in se odprl /odprla za vse, kar Bog želi od mene, da bi se pustil / pustila voditi in oblikovati mojemu ljubečemu Stvarniku.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si iskreno ogledam ves pretekli dan, dogodke in svoje občutke tega dne. Ali moram biti za kaj hvaležen / hvaležna? Potem se zahvalim. Ali je kaj, kar obžalujem? Potem prosim odpuščanja.

Pred Besedo

Mr 1,40-45

K njemu pride gobavec in ga na kolenih prosi: »Če hočeš, me moreš očistiti.« Zasmilil se mu je, stegnil je roko, se ga dotaknil in mu rekel: »Hočem, bodi očiščen!« Gobe so v hipu zginile in bil je očiščen. Takoj ga je odpravil in mu zabičal: »Glej, da nikomur nič ne poveš, ampak pojdi, pokaži se duhovniku in prinesi za svoje očiščenje, kar je zapovedal Mojzes, njim v pričevanje.« Ko je ta odšel, je začel na vsa usta razglašati in pripovedovati, kaj se je zgodilo, tako da Jezus ni mogel več javno v mesto, ampak je bival zunaj v samotnih krajih. In vendar so od vseh strani prihajali k njemu.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Jezus, sočutni, v polnosti vstopi v nered naših življenj. Gobavost je bila v tistih časih bolezen, ki so se je najbolj bali. Jezus tvega konflikt in razkol zavoljo nepomembneža, ki je bil izključen iz družbe, družine in skupnosti.
  • Gobavec se v zaupanju približa Jezusu in ta se dotakne njegovega ranjenega, gobavega telesa. Gospod, kako naj se ti približam v molitvi? Proseče na kolenih in naj prosim za to, kar želim? Naj čutim tvoj dotik.

Pogovor

Kaj se zgane v meni, medtem ko molim? Sem potolažen / potolažena, vznemirjen / vznemirjena, ostajam hladen / hladna? Predstavljam si Jezusa, kako mi sedi ali stoji ob strani, in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha