User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-12

Božja navzočnost

Medtem ko sedim tukaj, so bitje mojega srca, dviganje in upadanje prsi pri dihanju, tok mojih misli znamenja, da me Bog nenehno še naprej ustvarja. Ustavim se za trenutek in se zavem te navzočnosti Boga v meni.

Svoboda

"V teh dneh me je Bog poučil, kakor učitelj pouči učenca". (sv. Ignacij) Spomnim se, da je še marsikaj, kar me mora Bog naučiti, in prosim za milost, da bi temu prisluhnil / prisluhnila in da bi me to lahko spremenilo.

Zavedanje

Kako se v resnici počutim? Sem vesel / vesela, brezskrben / brezskrbna? Me kaj teži? Lahko da sem zelo umirjen / umirjana, srečen / srečna, da sem tu. Lahko pa sem tudi razdvojen / razdvojena, zaskrbljen / zaskrbljena ali jezen / jezna. Priznam, kako se v resnici počutim. To je tisti resnični jaz, ki ga Gospod ljubi.

Pred Besedo

Mark 2:1-12

Ko je čez nekaj dni spet prišel v Kafarnáum, se je razvedelo, da je v hiši. Veliko se jih je zbralo, tako da še v preddverju ni bilo več prostora, in jim je govoril besedo. Tedaj so prišli in k njemu prinesli hromega, ki so ga štirje nosili. Ker ga zaradi množice niso mogli prinesti predenj, so nad mestom, kjer je bil, odkrili streho; naredili so odprtino in spustili posteljo, na kateri je ležal hromi. Ko je Jezus videl njihovo vero, je rekel hromemu: "Otrok, odpuščeni so ti grehi!" Sedelo pa je tam nekaj pismoukov, ki so v svojih srcih premišljevali: "Kaj ta tako govori? To je bogokletje! Kdo more odpuščati grehe razen enega, Boga?" Jezus je v duhu takoj spoznal, da pri sebi tako premišljujejo, in jim je rekel: "Kaj tako premišljujete v svojih srcih? Kaj je laže: reči hromemu: Odpuščeni so ti grehi ali reči: Vstani, vzemi posteljo in hôdi?  Ampak da boste vedeli, da ima Sin človekov oblast na zemlji odpuščati grehe," je rekel hromemu, "ti pravim: Vstani, vzemi svojo posteljo in pojdi domov!" Ta je vstal in takoj dvignil posteljo ter šel ven vpričo vseh, tako da so bili vsi iz sebe in so slavili Boga ter govorili: "Kaj takega še nikoli nismo videli."
 

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Na tej točki - zgodaj v svojem poslanstvu - Jezus postavi veliko in temeljno trditev - da je Bog. Ko trdi, da lahko odpusti grehe, se postavlja na Božje mesto. Z zdravljenjem da vsem vedeti, da je Sin Človekov. Ta trditev ga bo spremljala vse do konca, ko ga dajo verski voditelji zaradi nje ubiti. Ko molimo z Jezusom, srečujemo Boga. Božje vstopi v naše življenje, ko dopustimo, da Jezus Kristus vstopi v naša življenja. V Njem je Bog blizu. Bog ni zgolj medla prisotnost, ampak tisti, ki zdravi, odpušča grehe, napravlja iz šibkosti naše najmočnejše vrline. Pred luč Jezusa postavimo svojo temo, v kateri želimo uporabljati druge, jim vladati in se zavemo, da nam Jezus govori besede luči, odpuščanja, ljubezni.
  • Paralizirani mož se je moral povsem zanesti na svoje prijatelje, da bi ga na domiseln način prinesli do Jezusa. Pomislim na zaupanje, ki ga je moral gojiti do njih in pomislim, kako jaz zaupam svojim najbližjim.
  • Čeprav je bila potreba tega moža očitna, mu je Jezus najprej govoril o odpuščanju. Poslušam, kako mi Jezus pripoveduje ter odpušča moje grehe.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha