User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-13

Božja navzočnost

Svet je zvrhan z veličastnostjo Boga (Gerard Manley Hopkins). Ustavim se za trenutek ob Božji navzočnosti okoli mene, v vsakem delu mojega telesa in globoko v notranjosti mojega bitja.

Svoboda

Debelo in brezoblično drevesno deblo si ne bi nikoli mislilo, da bi lahko postalo kip, ki ga bodo občudovali kot kiparsko umetnino, in se ne bi nikoli prepustilo kiparjevemu dletu, medtem ko ta v svoji ustvarjalnosti vidi, kaj lahko naredi iz debla. (sv. Ignacij) Prosim za milost, da bi se pustil / pustila oblikovati mojemu ljubečemu Stvarniku.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mr 2,13-17

Spet je odšel k jezeru. Vse ljudstvo je prihajalo k njemu in jih je učil. Spotoma je zagledal Levija, Alfejevega sina, ki je sedèl pri mitnici, in mu rekel: Hôdi za menoj! In ta je vstal in šel za njim. In ko je bil pri mizi v njegovi hiši, je veliko cestninarjev in grešnikov sedelo z Jezusom in njegovimi učenci; bilo jih je namreč veliko in so hodili za njim. Ko so pismouki in farizeji videli, da jé z grešniki in cestninarji, so rekli njegovim učencem: "Kako to, da jé s cestninarji in grešniki?" Jezus je to slišal in jim rekel: "Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Janezov evangelij govori o Jezusovih čudežih kot o znamenjih, ker vedno kažejo na nekaj globljega kot zgolj čudežno. Obveščajo nas o tem, kdo Jezus je in o namenu njegove misije. Tako npr. v zgodbi o Kani Jezus spremeni vodo, ki je namenjena za očiščevanje, v vino! Po Judovskih zapisih bo ob prihodu Mesije obilje novega vina, simbol obilne Božje naklonjenosti do njegovega ljudstva. To je znak, da je on dolgo pričakovani Mesija.
  • V množicah, ki so poslušale Jezusa, so bili različni ljudje. Imeli so le malo skupnih točk, nekateri med njimi so prezirali druge. Molim, da bi bili kristjani tolerantni do različnosti tako kot je bil Jezus.
  • Bolni in potrebni se ponavadi pogumno in direktno približajo Jezusu. Čeprav se zanašam na druge, sem opomnjen, naj vedno prinašam svoje potrebe in vprašanja pred Jezusa, ki ima zame kolikor časa hočem.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha