User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-13

Božja navzočnost

Zavedam se, da ko sedim tukaj, Bog ljubeče gleda name in me ohranja pri življenju. Za trenutek se ustavim pri tej misli.

Svoboda

Izključiti moram hrup, se dvigniti nad hrup; hrup, ki moti, ki ločuje, hrup, ki osamlja. Spet moram prisluhniti Bogu.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si lahko privoščim, da sem iskren / iskrena in priznam, kako mi je. Kakšen je bil pretekli dan in kako se zdaj počutim? Svoje občutke odkrito zaupam Gospodu.

Pred Besedo

Mr 2,13-17

Spet je odšel k jezeru. Vse ljudstvo je prihajalo k njemu in jih je učil. Spotoma je zagledal Levija, Alfejevega sina, ki je sedèl pri mitnici, in mu rekel: Hôdi za menoj! In ta je vstal in šel za njim. In ko je bil pri mizi v njegovi hiši, je veliko cestninarjev in grešnikov sedelo z Jezusom in njegovimi učenci; bilo jih je namreč veliko in so hodili za njim. Ko so pismouki in farizeji videli, da jé z grešniki in cestninarji, so rekli njegovim učencem: "Kako to, da jé s cestninarji in grešniki?" Jezus je to slišal in jim rekel: "Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Janezov evangelij govori o Jezusovih čudežih kot o znamenjih, ker vedno kažejo na nekaj globljega kot zgolj čudežno. Obveščajo nas o tem, kdo Jezus je in o namenu njegove misije. Tako npr. v zgodbi o Kani Jezus spremeni vodo, ki je namenjena za očiščevanje, v vino! Po Judovskih zapisih bo ob prihodu Mesije obilje novega vina, simbol obilne Božje naklonjenosti do njegovega ljudstva. To je znak, da je on dolgo pričakovani Mesija.
  • V množicah, ki so poslušale Jezusa, so bili različni ljudje. Imeli so le malo skupnih točk, nekateri med njimi so prezirali druge. Molim, da bi bili kristjani tolerantni do različnosti tako kot je bil Jezus.
  • Bolni in potrebni se ponavadi pogumno in direktno približajo Jezusu. Čeprav se zanašam na druge, sem opomnjen, naj vedno prinašam svoje potrebe in vprašanja pred Jezusa, ki ima zame kolikor časa hočem.

Pogovor

Kako me je Božja beseda zganila? Me je pustila hladnega / hladno? Me je potolažila ali spodbudila, da bom ravnal / ravnala na kakšen nov način? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni. Obrnem se in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha