User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-13

Božja navzočnost

Ustavim se za trenutek. Vem, da je Bog tukaj. Mislim na to, kako vse, kar je okoli mene, zrak, ki ga diham, vse moje telo odzvanja Božjo navzočnost.

Svoboda

Bog ni tuj moji svobodi. Nasprotno, Duh vdihuje življenje v moja najgloblja hrepenenja in me nežno dreza v smeri vsega, kar je dobro. Prosim za milost, da bi se pustil / pustila objeti Duhu.

Zavedanje

V navzočnosti mojega ljubečega Stvarnika iskreno pregledam svoje občutke v preteklem dnevu, tiste, ki so me dvignili v višave, tiste, ki so me potegnili v globine, in tiste, ki me niso premaknili. Znam videti, v katerih je bil navzoč Gospod?

Pred Besedo

Mr 2,13-17

Spet je odšel k jezeru. Vse ljudstvo je prihajalo k njemu in jih je učil. Spotoma je zagledal Levija, Alfejevega sina, ki je sedèl pri mitnici, in mu rekel: Hôdi za menoj! In ta je vstal in šel za njim. In ko je bil pri mizi v njegovi hiši, je veliko cestninarjev in grešnikov sedelo z Jezusom in njegovimi učenci; bilo jih je namreč veliko in so hodili za njim. Ko so pismouki in farizeji videli, da jé z grešniki in cestninarji, so rekli njegovim učencem: "Kako to, da jé s cestninarji in grešniki?" Jezus je to slišal in jim rekel: "Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Janezov evangelij govori o Jezusovih čudežih kot o znamenjih, ker vedno kažejo na nekaj globljega kot zgolj čudežno. Obveščajo nas o tem, kdo Jezus je in o namenu njegove misije. Tako npr. v zgodbi o Kani Jezus spremeni vodo, ki je namenjena za očiščevanje, v vino! Po Judovskih zapisih bo ob prihodu Mesije obilje novega vina, simbol obilne Božje naklonjenosti do njegovega ljudstva. To je znak, da je on dolgo pričakovani Mesija.
  • V množicah, ki so poslušale Jezusa, so bili različni ljudje. Imeli so le malo skupnih točk, nekateri med njimi so prezirali druge. Molim, da bi bili kristjani tolerantni do različnosti tako kot je bil Jezus.
  • Bolni in potrebni se ponavadi pogumno in direktno približajo Jezusu. Čeprav se zanašam na druge, sem opomnjen, naj vedno prinašam svoje potrebe in vprašanja pred Jezusa, ki ima zame kolikor časa hočem.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha