User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-15

Božja navzočnost

Bog je z menoj, še več, Bog je v meni. Za trenutek se ustavim ob Božji oživljajoči navzočnosti v mojem telesu, v mojem mišljenju, v mojem srcu, prav zdaj, ko sedim tukaj.

Svoboda

Prosim za milost vere v to, kar bi lahko bil / bila in delal /delala, če bi samo dovolil / dovolila Bogu, mojemu ljubečemu Stvarniku, da me še naprej ustvarja, me vodi in oblikuje.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mr 2,18-22

Janezovi učenci in farizeji so se postili. K Jezusu so prišli neki ljudje in mu rekli: »Zakaj se Janezovi učenci in učenci farizejev postijo, tvoji učenci pa se ne postijo?« Jezus jim je rekel: »Ali se morejo svatje postiti, ko je ženin med njimi? Dokler imajo ženina med seboj, se ne morejo postiti. Prišli pa bodo dnevi, ko jim bo ženin vzet, in takrat, tisti dan, se bodo postili. Nihče ne prišije krpe iz novega blaga na staro obleko, sicer nov našiv stari obleki kaj odtrga in nastane hujša raztrganina. In nihče ne vliva novega vina v stare mehove, sicer vino razžene mehove in je z mehovi vred uničeno, ampak dajejo novo vino v nove mehove.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Kontroverznost med Jezusom in farizeji je vidna v Markovem evangeliju. Jezus takoj in brez strahu brani svoje lačne učence. Človeške potrebe so nad zahtevami sobote.
  • Odpuščanje, usmiljenje, sočutje so v srčiki prave vere. Brez teh je vse ostalo brezsrčno in prazna predstava. Gospod, me drugi vidijo kot zares verno osebo?

Pogovor

Kaj se zgane v meni, medtem ko molim? Sem potolažen / potolažena, vznemirjen / vznemirjena, ostajam hladen / hladna? Predstavljam si Jezusa, kako mi sedi ali stoji ob strani, in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha