User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-17

Božja navzočnost

Ustavim se za trenutek. Vem, da je Bog tukaj. Mislim na to, kako vse, kar je okoli mene, zrak, ki ga diham, vse moje telo odzvanja Božjo navzočnost.

Svoboda

Boga prosim, da me osvobodi skrbi, tako da bom v času molitve odprt / odprta njemu, da ga bom bolj vzljubil / vzljubila in mu bolj služil / služila.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mr 3,1-6

Spet je šel v shodnico. Tam je bil človek, ki je imel suho roko. Prežali so nanj, ali ga bo v soboto ozdravil, da bi ga lahko zatožili. Tedaj reče možu s suho roko: »Vstani in stopi v sredo!« Njim pa reče: »Ali se sme v soboto delati dobro ali húdo, življenje rešiti ali uničiti?« Ti pa so molčali. Jezno jih premeri z očmi in žalosten nad zakrknjenostjo njihovih src reče možu: »Stegni roko!« Stegnil jo je in roka je bila spet zdrava. Farizeji so pri priči odšli in se s heródovci posvetovali zoper njega, kako bi ga pogubili.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Ta kontroverznost glede moža z uvelo roko je zapečatila Jezusovo usodo. Jezusu je vera pomenila služenje, delati dobro, prinašati življenje. To je farizeje šokiralo. Zanje je vera pomenila spoštovanje obredov in pravil. V nasprotju z Jezusovim načinom so njihova srca nepopustljiva in mrzla.
  • Se zavedam svojih reakcij, ko molim ob tem odlomku? Kako se odzivam na dobra dela soljudi? Ali se zgodi, da kdaj zmaga zlo zaradi mojega nepremičnega molka?

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha