User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-01-17

Božja navzočnost

Ko sedim tu pred svojim računalnikom, je Bog tukaj. Okoli mene, v mojih občutkih, v mojih mislih in globoko v moji notranjosti. Ustavim se za trenutek in se zavem Božje oživljajoče navzočnosti.

Svoboda

Bog ni tuj moji svobodi. Nasprotno, Duh vdihuje življenje v moja najgloblja hrepenenja in me nežno dreza v smeri vsega, kar je dobro. Prosim za milost, da bi se pustil / pustila objeti Duhu.

Zavedanje

Kako se v resnici počutim? Sem vesel / vesela, brezskrben / brezskrbna? Me kaj teži? Lahko da sem zelo umirjen / umirjana, srečen / srečna, da sem tu. Lahko pa sem tudi razdvojen / razdvojena, zaskrbljen / zaskrbljena ali jezen / jezna. Priznam, kako se v resnici počutim. To je tisti resnični jaz, ki ga Gospod ljubi.

Pred Besedo

Mr 3,1-6

Spet je šel v shodnico. Tam je bil človek, ki je imel suho roko. Prežali so nanj, ali ga bo v soboto ozdravil, da bi ga lahko zatožili. Tedaj reče možu s suho roko: »Vstani in stopi v sredo!« Njim pa reče: »Ali se sme v soboto delati dobro ali húdo, življenje rešiti ali uničiti?« Ti pa so molčali. Jezno jih premeri z očmi in žalosten nad zakrknjenostjo njihovih src reče možu: »Stegni roko!« Stegnil jo je in roka je bila spet zdrava. Farizeji so pri priči odšli in se s heródovci posvetovali zoper njega, kako bi ga pogubili.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Ta kontroverznost glede moža z uvelo roko je zapečatila Jezusovo usodo. Jezusu je vera pomenila služenje, delati dobro, prinašati življenje. To je farizeje šokiralo. Zanje je vera pomenila spoštovanje obredov in pravil. V nasprotju z Jezusovim načinom so njihova srca nepopustljiva in mrzla.
  • Se zavedam svojih reakcij, ko molim ob tem odlomku? Kako se odzivam na dobra dela soljudi? Ali se zgodi, da kdaj zmaga zlo zaradi mojega nepremičnega molka?

Pogovor

Kako me je Božja beseda zganila? Me je pustila hladnega / hladno? Me je potolažila ali spodbudila, da bom ravnal / ravnala na kakšen nov način? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni. Obrnem se in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha