User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-06-11

Božja navzočnost

Za trenutek pomislim na Božjo navzočnost okoli mene in v meni. Stvarnik vesoljstva, sonca in lune, zemlje, vsake molekule, vsakega atoma, vsega, kar obstaja. Bog je v vsakem utripu mojega srca. Bog je z menoj, prav zdaj.

Svoboda

Izključiti moram hrup, se dvigniti nad hrup; hrup, ki moti, ki ločuje, hrup, ki osamlja. Spet moram prisluhniti Bogu.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mt 5,1-12

Ko je zagledal množice, se je povzpel na góro. Sédel je in njegovi učenci so prišli k njemu. Spregovoril je in jih učil: »Blagor ubogim v duhu, ker njihovo je nebeško kraljestvo. Blagor žalostnim, ker bodo potolaženi. Blagor krotkim, ker bodo deželo podedovali. Blagor lačnim in žejnim pravice, ker bodo nasičeni. Blagor usmiljenim, ker bodo usmiljenje dosegli. Blagor čistim v srcu, ker bodo Boga gledali. Blagor tistim, ki delajo za mir, ker bodo postali božji otroci. Blagor tistim, ki so zaradi pravice preganjani, ker njihovo je nebeško kraljestvo. Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali, preganjali in vse grdo o vas lažnivo govorili. Veselite se in vriskajte, ker je vaše plačilo v nebesih veliko. Tako so namreč preganjali že preroke, ki so bili pred vami.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Lahko sedim pred Jezusom in ga poslušam kot da še nikoli ne bi slišal blagrov? Kakšen učinek imajo na moje srce? Veselje, solze, zbeganost, hrepenenje?
  • Kje me blagri nagovorijo? Morda trenutno še posebej težko grem naprej zaradi bolezni, kariernega pritiska, izgube vere ali upanja. Jezusa prosim, naj iz mojih težav naredi blagor.

Pogovor

Kaj se zgane v meni, medtem ko molim? Sem potolažen / potolažena, vznemirjen / vznemirjena, ostajam hladen / hladna? Predstavljam si Jezusa, kako mi sedi ali stoji ob strani, in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha