User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-06-12

Božja navzočnost

Bog je z menoj, še več, Bog je v meni, daje mi, da obstajam. Za trenutek se ustavim ob Božji oživljajoči navzočnosti v mojem telesu, mišljenju, srcu in v vsem mojem življenju.

Svoboda

Če bi mi Bog poskušal kaj povedati, ali bi vedel / vedela? Če bi me Bog o čem prepričeval ali me postavljal pred kakšen izziv, ali bi opazil / opazila? Prosim za milost, da bi se otresel / otresla svojih skrbi in se odprl / odprla temu, kar mi morda govori Bog.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si lahko privoščim, da sem iskren / iskrena in priznam, kako mi je. Kakšen je bil pretekli dan in kako se zdaj počutim? Svoje občutke odkrito zaupam Gospodu.

Pred Besedo

Mt 5,13-16

"Vi ste sol zemlje. Če pa se sol pokvari, s čim naj se osoli? Ni za drugo, kakor da se vrže proč in jo ljudje pohodijo. Vi ste luč sveta. Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti. Svetilke tudi ne prižigajo in ne postavljajo pod mernik, temveč na podstavek, in sveti vsem, ki so v hiši. Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Vsak od nas je luč sveta, kajti vse nas osvetljuje Jezus. Luč znotraj nas ni naša lastna, temveč odsev Jezusove luči. Molitev nas izpostavi tej svetlobi. Bog je luč, v njem ni teme. Luč smo, četudi ni vse v nas svetlo. Božji dotik razsvetljuje skrite kotičke naše osebnosti.
  • Jezus me opominja, da vera ni zato, da bi nam kvarila zabavo, ampak nam prinaša ognjevitost in življenje. Jezusa prosim, naj se dotakne moje domišlije, da bi mi pokazal, kako lahko vera prinaša barvo v vsakdan življenja.
  • Sol pod nogami ni uporabna, luč pod pokrivalom ugasne. Pomislim, kako bi bolje uporabil svoje moči za dobro soljudi in slavo Boga.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha