User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2018-07-14

Božja navzočnost

Ustavim se za trenutek. Vem, da je Bog tukaj. Mislim na to, kako vse, kar je okoli mene, zrak, ki ga diham, vse moje telo odzvanja Božjo navzočnost.

Svoboda

Prosim za milost vere v to, kar bi lahko bil / bila in delal /delala, če bi samo dovolil / dovolila Bogu, mojemu ljubečemu Stvarniku, da me še naprej ustvarja, me vodi in oblikuje.

Zavedanje

V Božji ljubeči navzočnosti pregledam minuli dan. Začnem v tem trenutku in gledam nazaj, trenutek za trenutkom. V hvaležnosti usmerim pozornost na vse dobro in svetlo. Pozoren / pozorna sem na sence in na to, kaj mi govorijo. Želim si ozdravljenja, poguma, odpuščanja.

Pred Besedo

Mt 10,24-33

»Učenec ni nad učiteljem in služabnik ne nad svojim gospodarjem. Učencu zadošča, da postane kakor njegov učitelj, in služabniku, da postane kakor njegov gospodar. Če so hišnega gospodarja imenovali Bélcebuba, koliko bolj bodo njegove domače. Ne bojte se jih torej! Nič ni skrito, kar se ne bi razodelo, in tajno, kar se ne bi zvedelo.  Kar vam pravim v temi, povejte pri belem dnevu; in kar slišite na uho, oznanjajte na strehah. Ne bojte se tistih, ki umorijo telo, duše pa ne morejo umoriti. Bojte se rajši tistega, ki more dušo in telo pogubiti v pekel! Ali ne prodajajo dveh vrabcev za majhen denar? Pa vendar niti eden od njiju ne pade na zemljo brez volje vašega Očeta. Vam so pa celó lasje na glavi prešteti. Ne bojte se torej! Več kakor veliko vrabcev ste vredni vi. Vsakega torej, ki bo mene priznal pred ljudmi, bom tudi jaz priznal pred svojim Očetom, ki je v nebesih. Kdor bo pa mene zatajil pred ljudmi, ga bom tudi jaz zatajil pred svojim Očetom, ki je v nebesih.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Ne da bi zanemarjali našo prirojeno enakopravnost, se zavedam, da se imam od drugih veliko naučiti. Prosim za ponižnost, ki jo potrebujem, da bi se zmogel učiti in biti učenec.
  • Zame je dovolj, da bi bil kot Jezus. Narejen sem po Božji podobi. Molim, da bi se zavedal, kako močno sem blagoslovljen, ker me Bog ljubi.

Pogovor

Kaj se zgane v meni, medtem ko molim? Sem potolažen / potolažena, vznemirjen / vznemirjena, ostajam hladen / hladna? Predstavljam si Jezusa, kako mi sedi ali stoji ob strani, in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha