User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Lk 18,9-14

Pred Besedo

Nekaterim, ki so zaupali vase, da so pravični, in so zaničevali druge, je povedal tole priliko: "Dva človeka sta šla v tempelj molit: eden je bil farizej, drugi cestninar. Farizej se je postavil in pri sebi molil takóle: 'Bog, zahvaljujem se ti, da nisem kakor drugi ljudje: grabežljivci, krivičniki, prešuštniki ali tudi kakor ta cestninar. Postim se dvakrat na teden in desetino dajem od vsega, kar dobim.' Cestninar pa je stal daleč proč in še oči ni hotel vzdigniti proti nebu, ampak se je tolkel po prsih in govoril: 'Bog, bodi milostljiv meni grešniku!' Povem vam, ta je šel opravičen domov, oni pa ne; kajti vsak, kdor se povišuje, bo ponižan, in kdor se ponižuje, bo povišan."

Lk 18,9-14

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • ’S katerim od teh dveh ljudi se jaz poistovetim?’, se običajno vprašamo ob branju tega odlomka. Nimamo vedno jasnega odgovora. Lahko smo namreč svetniki in grešniki, vse ob svojem času.
  • Teksaški episkopalni duhovnik, o.Mike K.Marsh, predlaga, da bi svet bil znatno boljši, če bi vsak od nas, vsakokrat, ko bi srečal nekoga, molil: ’Naj Kristus v meni vidi in spoštuje Kristusa v tebi in Kristus v tebi vidi in spoštuje Kristusa v meni.’

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.