User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Lk 9,28-36

Pred Besedo

Nekako osem dni po teh besedah je vzel s seboj Petra, Janeza in Jakoba in šel na goro molit. Medtem ko je molil, se je videz njegovega obličja spremenil in njegova oblačila so belo sijala. In glej, dva moža sta se pogovarjala z njim; bila sta Mojzes in Elija. Prikazala sta se v veličastvu in govorila o njegovem izhodu, ki ga bo dopolnil v Jeruzalemu. Petra in ona dva, ki sta bila z njim, pa je premagal spanec. Ko so se zdramili, so videli njegovo veličastvo in ona dva moža, ki sta stala ob njem. In ko sta odhajala od njega, je Peter rekel Jezusu: »Učenik, dobro je, da smo tukaj. Postavimo tri šotore: tebi enega, Mojzesu enega in Eliju enega.« Ni namreč vedel, kaj govori. Medtem ko je to govoril, pa se je naredil oblak in jih obsenčil, in ko so šli v oblak, jih je obšla groza. Iz oblaka se je zaslišal glas: »Ta je moj Sin, moj Izvoljenec, njega poslušajte!« In ko se je ta glas zaslišal, je bil Jezus sam. Oni pa so molčali in tiste dni niso nikomur povedali, kaj so videli.

Lk 9,28-36

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Jezus, tako kot nekateri ključni ljudje v njegovi judovski veri, tudi sam doživi globok trenutek srečanja z Bogom. Zelo težko si je predstavljati, kakšni so morali biti dogodki na gori, ki so jih doživeli apostoli. Zakaj so Peter, Jakob in Janez bili edini, ki jim je bilo dovoljeno v to čudovito izkušnjo? Kakšne pogovore so imeli, ko so bili skupaj, glede na to, da o tem, kar se je zgodilo, niso smeli govoriti z drugimi? Kako je navzočnost Mojzesa in Elija vplivala na Jezusa in izbrane apostole? Toliko vprašanj. Kot je bil Jezus spremenjen, ni nobenega dvoma, da so se spremenila tudi življenja teh treh mož.
  • Kako se poročilo o spremenitvi dotika vaše vere? Kako mislite, da je to morda vplivalo na Jezusov lasten občutek njegovega poslanstva in odnosa z Bogom? Predstavljajte si, da se po dogodku o tem pogovarjate z Gospodom.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.