User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2020-10-15

Božja navzočnost

Ko sedim tu pred svojim računalnikom, je Bog navzoč in vdihuje življenje v mene in v vse okoli mene. Nekaj trenutkov ostanem v tišini in se zavem Božje ljubeče navzočnosti.

Svoboda

Izključiti moram hrup, se dvigniti nad hrup; hrup, ki moti, ki ločuje, hrup, ki osamlja. Spet moram prisluhniti Bogu.

Zavedanje

V Božji ljubeči navzočnosti pregledam minuli dan. Začnem v tem trenutku in gledam nazaj, trenutek za trenutkom. V hvaležnosti usmerim pozornost na vse dobro in svetlo. Pozoren / pozorna sem na sence in na to, kaj mi govorijo. Želim si ozdravljenja, poguma, odpuščanja.

Pred Besedo

Lk 11,47-54

"Gorje vam, ker postavljate nagrobnike prerokom, ki so jih vaši očetje umorili! S tem potrjujete, da soglašate z deli svojih očetov, kajti oni so jih umorili, vi pa jim postavljate nagrobnike. Zato je tudi rekla božja modrost: ‘Poslal bom k njim preroke in apostole. Nekatere izmed njih bodo umorili in pregnali, da se bo od tega rodu terjala kri vseh prerokov, ki je bila prelita od stvarjenja sveta: od Ábelove krvi do krvi Zaharíja, ki je bil ubit med oltarjem in svetiščem.’ Res, zagotavljam vam, od tega rodu se bo terjala. Gorje vam, učitelji postave, ker ste vzeli ključ spoznanja. Sami niste vstopili, a tistim, ki so hoteli vstopiti, ste to preprečili." Ko je odšel od tam, so pismouki in farizeji začeli nanj močno pritiskati in skušali še marsikaj izvabiti iz njega, zraven pa prežali, da bi ujeli kaj iz njegovih ust.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Tvegano je biti prerok! Pomeni govoriti in delati po Božji volji. V molitvi moram biti pozoren, da bi slišal, kaj mi skuša povedati Bog.
  • Ali pri srečanjih z ljudmi skušam opaziti vzgibe Sv. Duha tako, da bi Sv. Duh lahko govoril iz mene?

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha