User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-01-11

Božja navzočnost

Ustavim se za trenutek. Vem, da je Bog tukaj. Mislim na to, kako vse, kar je okoli mene, zrak, ki ga diham, vse moje telo odzvanja Božjo navzočnost.

Svoboda

Vse ima moč, da izvabi iz mene bolj polno ljubezen in življenje. Vendar so moje želje marsikdaj trdno zasidrane, ujete v iluzije o uresničenju. Prosim, da bi Bog po moji svobodi uredil moje želje v kar najbolj ubrano, lepo zvenečo ljubečo melodijo.

Zavedanje

V navzočnosti mojega ljubečega Stvarnika iskreno pregledam svoje občutke v preteklem dnevu, tiste, ki so me dvignili v višave, tiste, ki so me potegnili v globine, in tiste, ki me niso premaknili. Znam videti, v katerih je bil navzoč Gospod?

Pred Besedo

Mr 1,14-20

Ko pa so Janeza zaprli, je šel Jezus v Galilejo. Oznanjal je božji evangelij in govoril: »Čas se je dopolnil in božje kraljestvo je blizu. Spreobrnite se in verujte evangeliju!« Ko je hodil ob Galilejskem jezeru, je zagledal Simona in Andreja, Simonovega brata, ko sta metala mreže v jezero; bila sta namreč ribiča. Jezus jima je rekel: »Hodita za menoj in naredil vaju bom za ribiča ljudi!« Takoj sta pustila mreže in šla za njim. Ko je šel malo naprej, je zagledal Jakoba, Zebedéjevega sina, in njegovega brata Janeza, ki sta bila tudi v čolnu in popravljala mreže. In takoj ju je poklical. Pustila sta očeta Zebedéja z najemniki vred v čolnu in odšla za njim.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Markov evangelij je bil napisan, da bi odgovoril na dve vprašanji: ’Kdo je Jezus?’ in ’Kakšni naj bi bili Jezusovi učenci?’. Včerajšnji evangelij je odgovor na prvo vprašanje, z dodanim dejstvom, da Jezus oznanja Božje veselo oznanilo, ne zgolj neko ampak Božje veselo oznanilo svetu. Danes dobimo odgovor na drugo vprašanje. Vsakdo je lahko učenec saj za to niso potrebni nobeni spektakularni darovi izobrazbe. Kar je potrebno je razpoložljivost in voljnost iti tja, kamor Jezus vodi. Biti učenec vključuje tudi spremembo v naših vrednotah do tega, da se skladajo z Jezusovimi.
  • Evangelijski prizor locira trenutek, ko Jezus začne s svojim javnim življenjem potem, ko je Janez bil zaprt. Ob tem je zaznati subtilen namig, da bi se isto lahko zgodilo tudi Jezusu in njegovim učencem. Potrebovali bodo pogum, da bodo vztrajali na svoji poti. Pogovorim se z Jezusom o vsem tem in ga prosim za to, kar potrebujem.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha