User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-01-13

Božja navzočnost

Zavedam se, da ko sedim tukaj, Bog ljubeče gleda name in me ohranja pri življenju. Za trenutek se ustavim pri tej misli.

Svoboda

Debelo in brezoblično drevesno deblo si ne bi nikoli mislilo, da bi lahko postalo kip, ki ga bodo občudovali kot kiparsko umetnino, in se ne bi nikoli prepustilo kiparjevemu dletu, medtem ko ta v svoji ustvarjalnosti vidi, kaj lahko naredi iz debla. (sv. Ignacij) Prosim za milost, da bi se pustil / pustila oblikovati mojemu ljubečemu Stvarniku.

Zavedanje

Kako mi gre danes? Kako se razumem z Bogom? Kako z drugimi? Za kaj sem lahko hvaležen / hvaležna? Zahvalim se. Česa mi je žal? Prosim odpuščanja.

Pred Besedo

Mr 1,29-39

Ko so prišli iz shodnice, so se z Jakobom in Janezom takoj napotili v Simonovo in Andrejevo hišo. Simonova tašča je ležala, ker je bila vročična, in brž so mu povedali o njej. Pristopil je, jo prijel za roko in jo vzdignil. Vročica jo je pustila in ona jim je stregla. Ko pa se je zvečerilo in je sonce zašlo, so prinašali k njemu vse bolnike in obsedene. Vse mesto se je zbralo pred vrati. In ozdravil je veliko bolnikov z različnimi boleznimi in izgnal veliko demonov, ki pa jim ni dovolil govoriti, ker so ga poznali. Navsezgodaj, ko je bilo še čisto temno, je vstal, se odpravil ven na samoten kraj in tam molil. Simon in njegovi tovariši so mu sledili. Ko so ga našli, so mu rekli: "Vsi te iščejo." Rekel jim je: "Pojdimo drugam, v bližnja naselja, da bom tudi tam oznanjal, kajti za to sem prišel." In prihajal je v njihove shodnice, oznanjal po vsej Galileji in izganjal demone.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Viharniški prvi dan Jezusovega javnega služenja v Galileji se nadaljuje. Bodite pozorni na uporabo izraza ’takoj’, ki označuje nujo, ki jo je Jezus čutil, da bi delil z drugimi veselo oznanilo Božje ljubezni, navzočnosti in moči. To uči in izvršuje. Jezusovo prvo ozdravljenje v Marku se nanaša na žensko. Prekorači zapovedi obredne čistosti, ko se je dotakne, ženske, ki verjetno ni bila daleč od smrti. Trupla so smatrali za nečista. Ko se ji zdravje povrne, se odloči, da bo služila Jezusu in njegovi skupini s tem, da jim nekaj skuha. Preprosto služenje označuje pravega učenca.
  • Ker je sobota, mora mesto počakati do zahoda, da lahko privede bolne k Jezusu. Je že izčrpan ali sočutje in ljubezen premagata utrujenost? O sv. Frančišku Asiškem so rekli, da ko je videl množico, je videl Božjo podobo pomnoženo vendar ne monotono. Prosim za to, ko vidim množice.
  • Morda sedim ob njem, ko si privošči nekaj ur spanja. Premišljujem, da še nikoli nisem srečal nekoga kot je on. On je tako poživljajoč. Hvaležnost privre iz mene in ponižna prošnja za moč in duha, da bi vztrajal z njim.

Pogovor

Kako me je Božja beseda zganila? Me je pustila hladnega / hladno? Me je potolažila ali spodbudila, da bom ravnal / ravnala na kakšen nov način? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni. Obrnem se in mu povem svoje občutke.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha