User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-01-14

Božja navzočnost

Ko sedim tu pred svojim računalnikom, je Bog navzoč in vdihuje življenje v mene in v vse okoli mene. Nekaj trenutkov ostanem v tišini in se zavem Božje ljubeče navzočnosti.

Svoboda

Bog ni tuj moji svobodi. Nasprotno, Duh vdihuje življenje v moja najgloblja hrepenenja in me nežno dreza v smeri vsega, kar je dobro. Prosim za milost, da bi se pustil / pustila objeti Duhu.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si iskreno ogledam ves pretekli dan, dogodke in svoje občutke tega dne. Ali moram biti za kaj hvaležen / hvaležna? Potem se zahvalim. Ali je kaj, kar obžalujem? Potem prosim odpuščanja.

Pred Besedo

Mark 1:40-45

 K njemu je prišel gobavec

in ga na kolenih

prosil: "Če hočeš, me moreš očistiti." Zasmilil se mu je,

iztegnil je roko, se ga dotaknil in mu rekel: "Hočem, bodi očiščen!" Gobe

so takoj izginile in bil je očiščen. Jezus

ga je brž jezno poslal ven in mu rekel: "Glej, da nikomur nič ne poveš, ampak pojdi, pokaži se duhovniku in daruj za svoje očiščenje, kar je zapovedal Mojzes, njim v pričevanje." Ko pa je ta šel ven, je začel na vsa usta oznanjati in pripovedovati, kaj se je zgodilo, tako da Jezus

ni več mogel v mesto odkrito, ampak je bival zunaj na samotnih krajih. In vendar so od vsepovsod prihajali k njemu.
 
 

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Jezus sprejme omejitve trpečega gobavca. Ker je pozdravil moža, bi ga lahko osumili, da je tudi sam gobav in ga ne bi spustili v mesto. To je še en primer, kjer se je Jezus popolnoma infiltriral v obstoječo kulturno situacijo. Z utelesenjem je resnično postal eden izmed nas, ‘iz mesa in kosti'. Ve, kaj čutimo znotraj; v tem primeru ve, kako je nekomu, ki ga ljudje ponižujejo in izločajo iz družbe. Kdo so izločenci iz mojega majhnega sveta? Jih lahko v molitvi spustim do srca in občutim, kako je, če te imajo za izmeček, za drugačneža, čudaka, reveža? Morda bo molitev omehčala moj strogi odnos do izločenih iz naše družbe?
  • Jezus potrdi željo gobavca: njegove besede 'Seveda želim,' je njegov odgovor na naše želje, ki so resnično nam v dobro in v rast.
  • # Gobavec se je zavedal svoje potrebe in zaupal, da mu bo Jezus lahko pomagal. S tem pristopom molim tudi jaz in ne skrivam svojih potreb, ne obotavljam se pred Jezusom, poslušam Jezusov spodbudni odgovor.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha