User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-01-16

Božja navzočnost

Svet je zvrhan z veličastnostjo Boga (Gerard Manley Hopkins). Ustavim se za trenutek ob Božji navzočnosti okoli mene, v vsakem delu mojega telesa in globoko v notranjosti mojega bitja.

Svoboda

Boga prosim, da me osvobodi skrbi, tako da bom v času molitve odprt / odprta njemu, da ga bom bolj vzljubil / vzljubila in mu bolj služil / služila.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mr 2,13-17

Spet je odšel k jezeru. Vse ljudstvo je prihajalo k njemu in jih je učil. Spotoma je zagledal Levija, Alfejevega sina, ki je sedèl pri mitnici, in mu rekel: Hôdi za menoj! In ta je vstal in šel za njim. In ko je bil pri mizi v njegovi hiši, je veliko cestninarjev in grešnikov sedelo z Jezusom in njegovimi učenci; bilo jih je namreč veliko in so hodili za njim. Ko so pismouki in farizeji videli, da jé z grešniki in cestninarji, so rekli njegovim učencem: "Kako to, da jé s cestninarji in grešniki?" Jezus je to slišal in jim rekel: "Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Ta dramatični prizor razširja teme načete pri včerajšnjem srečanju z gobavcem. Tukaj velika množica, ki se je zbrala, da bi slišala Jezusa govoriti, spominja bralca na Jezusovo vesoljno služenje. Nato se razkrije nova razsežnost tega služenja, ko Jezus odpusti grehe hromemu, ki ga niti ni prosil za to. Pismouki že vidijo kam to vodi, saj si ta Nazarečan prisvaja oblast, ki je pridržana samo Bogu.
  • Medtem, ko so vsi ljudje navdušeni in veseli, da tudi ozdravi moža, ga pa verske oblasti vidijo kot grožnjo njim samim. Kot vidimo kasneje v Pasijonu, Jezusa končno podrejo, ga umaknejo in se povrnejo v status quo, kjer so oni na oblasti.
  • Srečam se z Jezusom, ko je mirno v hiši in ga prosim, da mi razloži kaj se je v resnici dogajalo. Govori mi o nasprotovanju, ki ga lahko doživim kot njegov pravi učenec.

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha