User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-01-17

Božja navzočnost

Vse, kar imam v nekem trenutku pred očmi, vpliva na to, kaj se dogaja z menoj. Pomislim na navzočnost Boga, ki je v ljubezni vedno tu, sredi mnogih stvari, ki imajo vpliv name. Ustavim se in prosim, da bi dopustil Bogu, da bi vplival name prav v tem trenutku.

Svoboda

Bog ni tuj moji svobodi. Nasprotno, Duh vdihuje življenje v moja najgloblja hrepenenja in me nežno dreza v smeri vsega, kar je dobro. Prosim za milost, da bi se pustil / pustila objeti Duhu.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

John 1:35-42

Naslednji dan je Janez spet stal tam in še dva izmed njegovih učencev. Ozrl se je na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: "Glej, Božje Jagnje!" Učenca sta slišala, kar je rekel, in odšla za Jezusom. Jezus pa se je obrnil, in ko je videl, da gresta za njim, jima je dejal: "Kaj iščeta?" Rekla sta mu: "Rabi (kar v prevodu pomeni učitelj), kje stanuješ?" Rekel jima je: "Pridita in bosta videla." Šla sta torej in videla, kje stanuje, ter ostala pri njem tisti dan. Bilo je okrog desete ure. Eden od teh, ki sta slišala Janezove besede in šla za Jezusom, je bil Andrej, brat Simona Petra. Ta je najprej našel svojega brata Simona in mu je rekel: "Našli smo Mesija"

Privedel ga je k Jezusu. Jezus je uprl pogled vanj in rekel: "Ti si Simon, Janezov sin. Imenoval se boš Kefa" (kar se prevaja Peter).
Oboje pomeni 'kamen, skala'.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Ko ljudje zares 'zagledajo' Jezusa - življenje odtlej ni nikoli več enako. Simon je dobil novo ime, sv. Trije kralji so se vrnili po drugi poti, milijoni po celem svetu so se spreobrnili in nekateri tudi žrtvovali življenje za tega moža. 'Videti' Jezusa pomeni spoznati, kdo On je v resnici - sočuten zdravnik, ki ljubi do konca, Božji Sin.
  • Molitev v blagosti in predstavljanju pomeni ‘gledanje' Jezusa. Kdo je On zate? Kaj je tvoje najljubše pouimenovanje zanj - učenci so ga najraje imenovali ‘Rabbi/Učitelj'? Molitev pomeni prošnjo za to spoznanje, tako kot v molitvi sv. Ignacija': ‘Gospod, nauči me, da Te bom bolj spoznaval, ljubil in ti bolj vdano služil'.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha