User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-10-12

Božja navzočnost

Ustavim se za trenutek in pomislim na ljubezen in milost, ki ju Bog razliva name, ko me ustvarja po svoji podobi in podobnosti in me dela za svoj tempelj. ...

Svoboda

Zelo malo je ljudi, ki se zavedajo, kaj bi Bog naredil iz njih, če bi se prepustili v njegove roke in se pustili oblikovati njegovi milosti. (sv. Ignacij) Prosim za milost, da bi se popolnoma izročil / izročila Božji ljubezni.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si iskreno ogledam ves pretekli dan, dogodke in svoje občutke tega dne. Ali moram biti za kaj hvaležen / hvaležna? Potem se zahvalim. Ali je kaj, kar obžalujem? Potem prosim odpuščanja.

Pred Besedo

Lk11,37-41

Ko je to povedal, ga je neki farizej prosil, naj obeduje pri njem. Vstopil je in sedel. Ko je farizej to videl, se je čudil, da se pred jedjo ni umil. Gospod pa mu je rekel: "Vi farizeji sicer res čistite kozarec in krožnik od zunaj, znotraj pa ste polni pohlepa in hudobije.  Kako ste nespametni! Ali ni tisti, ki je naredil zunanjost, naredil tudi notranjosti?  Dajte raje v miloščino to, kar je znotraj. In glejte, vse vam bo čisto."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Jezus nam pove, da je svetost v celosti in integriteti; povabljeni smo, da smo celostni, brez globokih nasprotij. Svoje življenje prinašam pred Boga v polnosti in odprtosti. Prosim, da bi bil kakršen koli razkol v meni ozdravljen - da bi bil v polnosti.
  • Jezus vidi notranjost človeka! Ko kontempliram ob Jezusu, lahko vidim vsakega človeka ‘tako krasnega, kot ga je ustvaril Bog’.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha