User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-10-14

Božja navzočnost

Ko sedim tu pred svojim računalnikom, je Bog navzoč in vdihuje življenje v mene in v vse okoli mene. Nekaj trenutkov ostanem v tišini in se zavem Božje ljubeče navzočnosti.

Svoboda

Boga prosim, da me osvobodi skrbi, tako da bom v času molitve odprt / odprta njemu, da ga bom bolj vzljubil / vzljubila in mu bolj služil / služila.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si lahko privoščim, da sem iskren / iskrena in priznam, kako mi je. Kakšen je bil pretekli dan in kako se zdaj počutim? Svoje občutke odkrito zaupam Gospodu.

Pred Besedo

Lk 11,47-54

"Gorje vam, ker postavljate nagrobnike prerokom, ki so jih vaši očetje umorili! S tem potrjujete, da soglašate z deli svojih očetov, kajti oni so jih umorili, vi pa jim postavljate nagrobnike. Zato je tudi rekla božja modrost: ‘Poslal bom k njim preroke in apostole. Nekatere izmed njih bodo umorili in pregnali, da se bo od tega rodu terjala kri vseh prerokov, ki je bila prelita od stvarjenja sveta: od Ábelove krvi do krvi Zaharíja, ki je bil ubit med oltarjem in svetiščem.’ Res, zagotavljam vam, od tega rodu se bo terjala. Gorje vam, učitelji postave, ker ste vzeli ključ spoznanja. Sami niste vstopili, a tistim, ki so hoteli vstopiti, ste to preprečili." Ko je odšel od tam, so pismouki in farizeji začeli nanj močno pritiskati in skušali še marsikaj izvabiti iz njega, zraven pa prežali, da bi ujeli kaj iz njegovih ust.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Tvegano je biti prerok! Pomeni govoriti in delati po Božji volji. V molitvi moram biti pozoren, da bi slišal, kaj mi skuša povedati Bog.
  • Ali pri srečanjih z ljudmi skušam opaziti vzgibe Sv. Duha tako, da bi Sv. Duh lahko govoril iz mene?

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha