User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2021-10-17

Božja navzočnost

Ali v tišini svojega najglobljega bitja, v drobcih svoje notranje skladnosti, po kateri tako hrepenim,  slišim šepet Božje navzočnosti? Ali se spomnim, kdaj sem občutil / občutila Božjo bližino? Ko sva hodila skupaj in sem pustil /pustila, da me je objela Božja ljubezen.

Svoboda

Prosim za milost vere v to, kar bi lahko bil / bila in delal /delala, če bi samo dovolil / dovolila Bogu, mojemu ljubečemu Stvarniku, da me še naprej ustvarja, me vodi in oblikuje.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si lahko privoščim, da sem iskren / iskrena in priznam, kako mi je. Kakšen je bil pretekli dan in kako se zdaj počutim? Svoje občutke odkrito zaupam Gospodu.

Pred Besedo

Mr 10,42-45

Jezus jih je poklical k sebi in jim rekel: "Veste, da tisti, ki veljajo za vladarje, gospodujejo nad narodi in da jim njihovi velikaši vladajo. Med vami pa naj ne bo tako, ampak kdor hoče postati velik med vami, naj bo vaš strežnik, 4in kdor hoče biti prvi med vami, naj bo vsem služabnik. Saj tudi Sin človekov ni prišel, da bi mu stregli, ampak da bi stregel in dal svoje življenje v odkupnino za mnoge."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Jezusov klic je deliti svoje življenje, vrednote. Svetost se ne meri po položaju, premoženju, statusu, ampak po bližini z Bogom. Molitev je način, kako ostajamo ponižni in z Jezusom. Tako kot je on prišel, da bi nam služil, tako smo tudi mi poklicani služiti svetu.
  • Jezus nas ni vodil tako, da bi izkoriščal svojo moč in nadzor, ampak skuša nagovoriti srce, da bi odkril, kje lahko najdemo Boga. Bogu se zahvalim za vse, ki so bili moji voditelji.V ponižnosti molim, da bi tudi jaz zmogel druge voditi k resnici.
  • Biti služabnik ali suženj je v sodobnem umu odvratna misel. Pomislim, kako bi lahko nudil tiho, nepriznano, nenagrajeno služenje ljudem okoli sebe, ne da bi to oznanjal in iskal priznanja.

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

Več Pristana Duha