User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2022-11-22

Božja navzočnost

Za nekaj trenutkov se zamislim v Božjo skrito navzočnost v stvareh: v prvinah, ki jim daje, da obstajajo; v rastlinah, ki jim daje življenje; v živalih, ki jim daje, da čutijo; in nazadnje v meni. Daje mi vse to in še več, dela me za tempelj, prebivališče Duha.

Svoboda

Če bi mi Bog poskušal kaj povedati, ali bi vedel / vedela? Če bi me Bog o čem prepričeval ali me postavljal pred kakšen izziv, ali bi opazil / opazila? Prosim za milost, da bi se otresel / otresla svojih skrbi in se odprl / odprla temu, kar mi morda govori Bog.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Lk 21,5-11

Ko so se nekateri pogovarjali o templju, kako je okrašen z lepimi kamni in zaobljubljenimi darovi, je rekel: "Prišli bodo dnevi, ko od tega, kar vidite, ne bo ostal kamen na kamnu, ki bi ne bil zrušen." vprašali so ga: "Učitelj, kdaj pa bo to in kakšno bo znamenje, ko se bo to začelo goditi?" Rekel jim je: "Glejte, da se ne daste zavesti! Veliko jih bo namreč prišlo v mojem imenu in bodo govorili:Čas se je približal. Ne hodíte za njimi! Ko boste slišali o vojnah in vstajah, se ne ustrašite, kajti to se mora prej zgoditi, vendar še ne bo takoj konec."Tedaj jim je govoril: "Vzdignil se bo narod proti narodu in kraljestvo proti kraljestvu. Veliki potresi bodo na mnogih krajih, kužne bolezni in lakota, grozote in velika znamenja z neba."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Medtem ko se sodobna tehnologija uporablja za širjenje mračnih in pogum jemajočih novic o svetu okoli nas, ali dovolimo, da to povzroči v nas samo potrtost ali tudi sočutje in praktičen odziv? Jezus nam govori, naj bomo pripravljeni, naj ostanemo trdni v veri. Kliče nas, naj bomo zakoreninjeni in stabilni, hkrati pa pripravljeni odvreči vse. Opominja nas, da bomo brez njega kot središča našega življenja izgubljeni.
  • Lahko izgubim tisto, kar mi je najbolj dragoceno: odnos, zdravje, družino, varnost, delo ali imetje. Kaj me podpira v teh časih? Ali se v svojih težavah obrnem na Boga, da postanem zaradi tega močnejši?

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.