User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2022-11-25

Božja navzočnost

Svet je zvrhan z veličastnostjo Boga (Gerard Manley Hopkins). Ustavim se za trenutek ob Božji navzočnosti okoli mene, v vsakem delu mojega telesa in globoko v notranjosti mojega bitja.

Svoboda

Če bi mi Bog poskušal kaj povedati, ali bi vedel / vedela? Če bi me Bog o čem prepričeval ali me postavljal pred kakšen izziv, ali bi opazil / opazila? Prosim za milost, da bi se otresel / otresla svojih skrbi in se odprl / odprla temu, kar mi morda govori Bog.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si lahko privoščim, da sem iskren / iskrena in priznam, kako mi je. Kakšen je bil pretekli dan in kako se zdaj počutim? Svoje občutke odkrito zaupam Gospodu.

Pred Besedo

Lk 21,29-33

Povedal jim je priliko: "Poglejte smokvino drevo in vsa drevesa. Ko začenjajo brsteti, vidite in sami od sebe veste, da je poletje že blizu. Tako tudi vi, ko boste videli, da se to dogaja, védite, da je blizu Božje kraljestvo. Resnično, povem vam: Ta rod nikakor ne bo prešel, dokler se vse ne zgodi. Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle."

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Te stvari, ki jih Jezus napoveduje, so velike težave in nemiri. Od tega se ne umakne. Toda v isti sapi potrjuje, da je »Božje kraljestvo« blizu. Kako se odzivam na novosti v svojem življenju – v našem svetu, še posebej na tiste strašne? Kaj na to pravi Jezusova izjava o bližini Božjega kraljestva? Tako kot fige vsako leto dozorijo in obrodijo sad, je Bog resničen in gotov. Molitev, ki temelji na Božjih besedah, nam daje varnost in ljubezen v življenju, ki je nič ne more premakniti.
  • Sredi najrazličnejših naravnih, gospodarskih in drugih nesreč ponuja Božja beseda resnico in trdno mesto. Je skala, na kateri stojimo in na kateri se upiramo silam zla v lastnem življenju. Božje besede, zvestoba in Božje obljube ter Božja ljubezen nas ne bodo nikoli zapustile. Nekaj je na Jezusu, kar nikoli ne mine. To najdemo v molitvi.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.