User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2022-11-26

Božja navzočnost

Za trenutek se ustavim in pomislim na Božjo oživljajočo navzočnost v vsakem delu mojega telesa, v vsem, kar me obdaja, v celotnem mojem življenju.

Svoboda

Če bi mi Bog poskušal kaj povedati, ali bi vedel / vedela? Če bi me Bog o čem prepričeval ali me postavljal pred kakšen izziv, ali bi opazil / opazila? Prosim za milost, da bi se otresel / otresla svojih skrbi in se odprl / odprla temu, kar mi morda govori Bog.

Zavedanje

V navzočnosti mojega ljubečega Stvarnika iskreno pregledam svoje občutke v preteklem dnevu, tiste, ki so me dvignili v višave, tiste, ki so me potegnili v globine, in tiste, ki me niso premaknili. Znam videti, v katerih je bil navzoč Gospod?

Pred Besedo

LK 21,34-36

»Varujte se, da vam srca ne bodo obtežena s požrešnostjo, pijanostjo in skrbmi za to življenje in da vas tisti dan ne ujame nenadoma kakor zanka. Prišel bo namreč nad vse prebivalce po vsej zemlji. Zato čujte in vsak čas molíte, da bi mogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo, in stopiti pred Sina človekovega.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Sredi skrbi mojega vsakdanjega življenja se lahko 'večne resnice' zdijo nepomembne ali neresnične. Toda Jezus me tukaj opominja, naj ne bom obremenjen in popolnoma zaposlen z neposrednim, konkretnim, tukajšnjim in zdajšnjim delom resničnosti. Me trenutno kaj teži? Ali bi mi Jezus mogel in hotel pomagati? "Čujte in vsak čas molite"!
  • Molitev nam seveda pomaga rasti v spoznanju samega sebe in Boga. Prav tako nas vabi na potovanje navznoter do »mirne točke« duše. Ali vedno sprejmem to povabilo ali me strah zadržuje? Ali pomanjkanje vere? Naj bo Pristan Duha vaša »mirna točka« v vašem dnevu, saj papež Benedikt pravi, da tisti, ki molijo, držijo svet skupaj.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.