User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2022-12-10

Božja navzočnost

Medtem ko sedim tukaj, so bitje mojega srca, dviganje in upadanje prsi pri dihanju, tok mojih misli znamenja, da me Bog nenehno še naprej ustvarja. Ustavim se za trenutek in se zavem te navzočnosti Boga v meni.

Svoboda

Vse ima moč, da izvabi iz mene bolj polno ljubezen in življenje. Vendar so moje želje marsikdaj trdno zasidrane, ujete v iluzije o uresničenju. Prosim, da bi Bog po moji svobodi uredil moje želje v kar najbolj ubrano, lepo zvenečo ljubečo melodijo.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mt 17,10-13

Učenci pa so ga vprašali: »Zakaj torej pismouki govorijo, da mora prej priti Elíja?« Odgovoril je: »Elíja bo res prišel in bo vse obnovil. Toda povem vam: Elíja je že prišel, a ga niso prepoznali, temveč so storili z njim, kar so hoteli. Tako bo tudi Sin človekov trpel od njih.« Tedaj so učenci razumeli, da jim je govoril o Janezu Krstniku.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Božja starozavezna obljuba se je izpolnila. Janez Krstnik je bil obljubljeni Elija, medtem ko je ves čas kazal na Kristusa in mu utiral pot. Elija in Janez sta v pripravah na Kristusov prihod govorila resnico in ljudem obudila upanje. Bodimo v tem adventu nosilci resnice in dajmo drugim upanje, ki ga v tem času morda potrebujejo v svojem življenju.
  • Učenci so potrebovali pomoč, da so prepoznali pravega preroka v svoji sredi in včasih tudi mi potrebujemo pomoč pri razločevanju, kaj in kdo je preroški. Molimo, da bi nas v tem razločevanju vodil Jezus, kakor je vodil svoje učence.

Pogovor

Zavem se, da sem še vedno v Božji navzočnosti. Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu rečem, kar koli mi pride na misel, kar koli mi pride v srce, kakor prijatelj prijatelju.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.