User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2022-12-10

Božja navzočnost

Ko sedim tu pred svojim računalnikom, je Bog tukaj. Okoli mene, v mojih občutkih, v mojih mislih in globoko v moji notranjosti. Ustavim se za trenutek in se zavem Božje oživljajoče navzočnosti.

Svoboda

"V teh dneh me je Bog poučil, kakor učitelj pouči učenca". (sv. Ignacij) Spomnim se, da je še marsikaj, kar me mora Bog naučiti, in prosim za milost, da bi temu prisluhnil / prisluhnila in da bi me to lahko spremenilo.

Zavedanje

Kako mi gre danes? Kako se razumem z Bogom? Kako z drugimi? Za kaj sem lahko hvaležen / hvaležna? Zahvalim se. Česa mi je žal? Prosim odpuščanja.

Pred Besedo

Mt 17,10-13

Učenci pa so ga vprašali: »Zakaj torej pismouki govorijo, da mora prej priti Elíja?« Odgovoril je: »Elíja bo res prišel in bo vse obnovil. Toda povem vam: Elíja je že prišel, a ga niso prepoznali, temveč so storili z njim, kar so hoteli. Tako bo tudi Sin človekov trpel od njih.« Tedaj so učenci razumeli, da jim je govoril o Janezu Krstniku.

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Božja starozavezna obljuba se je izpolnila. Janez Krstnik je bil obljubljeni Elija, medtem ko je ves čas kazal na Kristusa in mu utiral pot. Elija in Janez sta v pripravah na Kristusov prihod govorila resnico in ljudem obudila upanje. Bodimo v tem adventu nosilci resnice in dajmo drugim upanje, ki ga v tem času morda potrebujejo v svojem življenju.
  • Učenci so potrebovali pomoč, da so prepoznali pravega preroka v svoji sredi in včasih tudi mi potrebujemo pomoč pri razločevanju, kaj in kdo je preroški. Molimo, da bi nas v tem razločevanju vodil Jezus, kakor je vodil svoje učence.

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.