User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2022-12-12

Božja navzočnost

Ustavim se za trenutek in pomislim na ljubezen in milost, ki ju Bog razliva name, ko me ustvarja po svoji podobi in podobnosti in me dela za svoj tempelj. ...

Svoboda

Boga prosim, da me osvobodi skrbi, tako da bom v času molitve odprt / odprta njemu, da ga bom bolj vzljubil / vzljubila in mu bolj služil / služila.

Zavedanje

Sem v spletu odnosov - vezi z naravo, z ljudmi, z Bogom. Izluščim te vezi in se zahvalim za življenje, ki se pretaka skoznje. Nekatere vezi so zvite ali pretrgane; morda občutim obžalovanje, jezo, razočaranje. Prosim za dar sprejemanja in odpuščanja.

Pred Besedo

Mt 21,23-27

Prišel je v tempelj, in medtem ko je učil, so stopili k njemu véliki duhovniki in starešine ljudstva ter rekli: »S kakšno oblastjo to delaš? Kdo ti je dal to oblast?« Jezus jim je odgovoril: »Tudi jaz vam bom postavil vprašanje. Če mi odgovorite nanj, vam bom tudi jaz povedal, s kakšno oblastjo to delam. Odkod je bil Janezov krst? Iz nebes ali od ljudi?« Ti pa so premišljevali in govorili med sabo: »Če rečemo: ‘Iz nebes,’ nam bo rekel: ‘Zakaj mu torej niste verjeli?’ Če pa rečemo: ‘Od ljudi,’ potem se bojmo množice, kajti vsi imajo Janeza za preroka.« Zato so Jezusu odvrnili: »Ne vemo.« On pa jim je rekel: »Tudi jaz vam ne povem, s kakšno oblastjo to delam.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Danes poslušamo, kako je bila Jezusova avtoriteta izpodbijana, a ko Jezus vprašanje usmeri nazaj na duhovnike in starešine, se bojijo povedati resnico in se zato izognejo njegovemu vprašanju. Jezus se nikoli ni bal resnice in tudi svoje avtoritete ni uporabljal za nadzor.

Pogovor

Ali opazim v sebi kakšno reakcijo, medtem ko molim ob Božji besedi? Ali se čutim izzvanega / izzvano, potolaženega / potolaženo, jeznega / jezno? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji ob meni, in mu naravnost povem svoje občutke, kakor si jih povesta zaupna prijatelja.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.