User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Dnevna molitev - 2023-09-20

Božja navzočnost

Svet je zvrhan z veličastnostjo Boga (Gerard Manley Hopkins). Ustavim se za trenutek ob Božji navzočnosti okoli mene, v vsakem delu mojega telesa in globoko v notranjosti mojega bitja.

Svoboda

Zelo malo je ljudi, ki se zavedajo, kaj bi Bog naredil iz njih, če bi se prepustili v njegove roke in se pustili oblikovati njegovi milosti. (sv. Ignacij) Prosim za milost, da bi se popolnoma izročil / izročila Božji ljubezni.

Zavedanje

Ker vem, da me Bog ljubi, ne da bi mi postavljal pogoje, si lahko privoščim, da sem iskren / iskrena in priznam, kako mi je. Kakšen je bil pretekli dan in kako se zdaj počutim? Svoje občutke odkrito zaupam Gospodu.

Pred Besedo

Lk 7,31-35

»S kom naj torej primerjam ljudi tega rodu? Komu so podobni? Podobni so otrokom, ki posedajo na trgu in kličejo drug drugemu: ´Piskali smo vam, pa niste plesali; peli smo žalostinko, pa niste jokali.`  Prišel je namreč Janez Krstnik, ki ne jé kruha in ne pije vina, pa pravite: ´Demona ima.`  Prišel je Sin človekov, ki jé in pije, pa pravite: ´Glej, požrešnež je in pijanec, prijatelj cestninarjev in grešnikov.`  In modrost je bila opravičena po vseh svojih otrocih.«

Nekaj misli ob današnji Božji besedi

Active
Default
  • Za temi besedami se skriva Jezusova frustriranost zaradi neodzivnosti poslušalcev. Nikoli ni mogel vsem ugoditi. Ve, da ga bodo le nekateri sprejeli in ga razumeli. V molitvah se pogosto sprašujemo kaj je mislil s posameznimi reki. Preko njega spoznavamo, kako nas Bog nagovarja.

Pogovor

Kakšno občutki se porajajo v meni, medtem ko molim in premišljujem Božjo besedo? Predstavljam si Jezusa, kako sedi ali stoji blizu mene, in mu razkrijem svoje srce.

Sklep

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu.
Kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
in vekomaj.

Amen

Če vam je dnevna molitev všeč ali imate kakšne predloge oziroma pripombe, bomo veseli če se nam oglasite.

To spletno stran pripravljamo slovenski in irski jezuiti.